Noul Chromebook Pixel e oficial: Visul Google pentru a pune totul online merge mai departe

de: Alexandru Puiu
12 03. 2015

Cei de la Google tocmai au anunţat oficial noul lor sistem portabil cu Chrome OS. Este vorba de o .

Fără să fi obţinut nişte vânzări impresionante cu , cei de la Google s-au decis că există o cerere suficient de puternică în piaţă pentru un Chromebook premium încât să se justifice lansarea unui urmaş.

Ilustrat în imaginea de mai sus, foarte similar cu primul model, este noul Chromebook Pixel 2015. La fel de pătrăţos şi profesionist, acest dispozitiv este mult mai performant decât prima generaţie, reuşind în acelaşi timp să fie semnificativ mai ieftin. În funcţie de buget, vor exista două variante cu specificaţii diferite. În primul rând va exista o versiune standard cu un preţ de 1.000 de dolari. Aceasta va avea la interior un procesor Intel Core i5 de ultimă generaţie, 8GB RAM şi un SSD de 32 GB. Ecranul vine cu aceeaşi rezoluţie de 2560 x 1700 pixeli şi un raport de aspect de 3:2.

O versiune LS a aceluiaşi Chromebook a fost de asemenea anunţată. Aceasta din urmă este menită să fie dotată cu Ludicrous Speed, motiv care justifică prezenţa standard a unui procesor Intel Core i7, 16GB RAM şi un SSD de 64GB. Nu există o versiune cu conectivitatea celulară, 4G LTE sau 3G şi nici nu au fost făcute promisiuni pe marginea sa.

Autonomia este specificată pentru până la 12 ore, iar ca bonus include şi un modul de încărcare rapidă ce vă oferă 2 ore departe de priză după 15 minute de încărcare. Conectivitatea este surprinzător de generoasă. Pe lângă două porturi USB Type C pentru transfer de date şi încărcarea cu energie electrică a sistemului, acelaşi Chromebook Pixel face valuri cu alte două porturi USB 3.0, un cititor de carduri SD şi o ieşire de căşti. Nu există un port HDMI în această ecuaţie, dar poate fi obţinut din recent lansatul USB Type C.

În principiu, multe dintre modificările din noul aparat sunt şi de substrat, de aici şi balamaua întărită sau un trackpad mult mai eficient. Preţul de 1.000 de dolari este mai mic decât al primei generaţii, dar versiunea LS cu 300 de dolari mai scumpă a preluat titlul de cel mai scump sistem cu Chrome OS. Rămâne să vedem cât timp va mai trece până când Chrome OS va deveni o alternativă decentă la Windows sau la Ubuntu.